Een gegeven paard...

(Andes, merrie, Arabisch volbloed)

Sedert 18 april 2008 maakt merrie Andes deel uit van onze kudde.
Andes is het ideale trektochtpaard, nergens bang voor, enthousiast en gewillig. Zij verdiende haar sporen bij Yves en Katja van ATR Turbo, waarvoor veel dank! Ondertussen hebben Andes en ik er samen al wel een paar duizend kilometer opzitten, naast de buitenritten thuis een paar tiendaagse trektochten, talloze VVR-weekends en TREC-competities in binnen- en buitenland...

Na vier maanden gedwongen op non-actief wegens gebroken arm (ik, niet Andes!) startten we ons Parelli partnership begin 2009. Die zomer mocht Andes met mij mee de ferry op en brachten we samen de Parelli Master Class, een intensieve cursus van een maand, in Stoneleigh Park (UK) tot een goed einde. Een onvergetelijke ervaring waar we allebei enorm veel geleerd hebben. In de loop der jaren volgde ik met Andes ook les bij verschillende Parelli "sterreninstructeurs", o.a. David Lichman (5* USA), Marie-Claire de Selliers (3* FR), Rachael Morland (3* UK) en Karen Rohlf (USA, Dressage Naturally).

Op Flanders Horse Expo 2009 kreeg Andes haar eerste vuurdoop in een aantal Aleashop demo's, iets wat ze toen al uitstekend deed. Wel was het de ochtend van die drie druilerige winterdagen in februari (dus paarden vol winterhaar), dat ik mij realiseerde wat ervoor nodig was om een WIT paard presentabel te maken voor eender welk publiek optreden. Dus daar liggen ongetwijfeld de wortels voor mijn latere gewoonte om geen demo's te geven voor elf uur 's morgens ;-)
Later vormde Andes een goed team met mijn collega Jarno o.a. in Parelli-demo's op de opendeurdagen van De Poedertoren en Paardenmelkerij 't Kattenheye.


Hoewel Andes qua democapaciteiten voorlopig nog niet aan die van Kenzo kan tippen, heeft ze toch al een aantal serieuze "wapenfeiten" op haar palmares staan. Zo heeft ze haar kwaliteiten als stressvrij paard ruimschoots bewezen met een rol als Amerigo (paard van Sinterklaas) in de tweede reeks van Slot Marsepeinstein (Studio 100). De opnames vonden 's nachts plaats - op een dak! - in het centrum van Mechelen maar Andes bleef ook zes verdiepingen hoog calm, cool & collected. Ze kreeg daarom niet alleen een vermelding in HippoFacts (rond de 4de minuut), maar schittert ook in haar eigen videoclip "Dat is Amerigo"! Kortom, Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten doen sindsdien ook Parelli...
 
Dankzij haar fotogeniek voorkomen en de kunst om professioneel te poseren haalde Andes eind 2011 zelfs de cover van de nieuwe ruiterpadenbrochure van Toerisme Vlaams-Brabant, en dat als het paard van de ridder van het Kasteel van Horst.

Kim Moeyersoms - GSM: +32478 67 47 89 - Contact - Webdesign by Regali