Parelli Natural Horsemanship

Natural Horsemanship, wat is dat nu eigenlijk?

Heel simpel: een op natuurlijk paardengedrag gebaseerde, paardvriendelijke én effectieve trainingsmethode. Pat Parelli, één van de grondleggers van Natural Horsemanship vat het zo samen: ‘Natural Horsemanship is het geheel van vaardigheden en gewoontes bij ruiter én paard die zorgen voor een perfecte samenwerking’.

Waar komt Natural Horsemanship vandaan?

De term 'Natural Horsemanship' werd ruim twintig jaar geleden bedacht door Pat Parelli, een Amerikaanse paardentrainer. Parelli is niet alleen een zeer goede allround paardenman (zo zijn er nog meer op de wereld), maar hij is uitzonderlijk goed in het uitleggen van wat hij doet. Samen met zijn vrouw Linda ontwikkelde hij een trainingsmethode voor iedereen die paarden beter wil leren begrijpen. Dankzij het stap voor stap studieprogramma kan je leren om zo goed te worden met paarden dat zelfs paarden vinden dat je goed bent! Het beste bewijs: de vele Parelli-studenten die over de hele wereld verspreid de meest fantastische dingen doen met hun paarden…

Natural Horsemanship voor iedereen?

Natural Horsemanship is geen aparte discipline zoals mennen, dressuur of jumping. Het is eigenlijk de basis, het aanleren van een duidelijke taal. Via het Parelli programma leer je hoe je zélf je paard het best kan trainen, zowel op de grond als onder het zadel of voor de koets. Zo krijg je een paard dat kalm blijft in alle omstandigheden, graag met je meewerkt, gevoelig en licht is op de hulpen,… met als resultaat betere prestaties - wat die ook mogen zijn: in elke paardensportdiscipline, competitief of recreatief! Met de Parelli methode leer je je paard o.a. vlot op de trailer te gaan, geduldig stil te staan bij o.a. de hoefsmid, maar ook snel te kalmeren bij stress, veilig buitenrijden, enz. Een leuke bijkomstigheid is dat je al doende een echte vriendschapsrelatie met je paard opbouwt, je krijgt een band die sterker is dan gelijk welk leidtouw

 

Een échte eenheid vormen met je paard, is dat niet de droom van elke paardenliefhebber? Misschien nog meer motiverend dan bekers winnen of records verbreken, is het gevoel dat je paard een echte partner is, dat je paard blindelings vertrouwen in jou heeft en je ziet als aangenaam gezelschap om bij te vertoeven. Wie droomt er niet van een paard met goede manieren, waar je veilig mee kan thuiskomen, niet alleen wanneer je erop zit, maar even goed wanneer je ernaast loopt? Een paard dat rustig blijft in stresssituaties, maar dat ook leergierig en gemotiveerd is… kortom, een paard dat graag zijn best voor je wil doen en wil werken.

Via het Parelli programma kan je de natuurlijke leider van je paard worden, en wat meer is, samen héél veel plezier beleven.

Parelli’s 7 spelletjes

Om de lichaamstaal van paarden gemakkelijk aan andere mensen te kunnen aanleren, omschreef Parelli ze als de “Seven Games”, de 7 spelletjes:

  1. The Friendly Game
  2. The Porcupine Game
  3. The Driving Game
  4. The Yo-yo Game
  5. The Circling Game
  6. The Sideways Game
  7. The Squeeze Game

Naarmate je zelf leert deze spelletjes met je paard te spelen, zal je opmerkelijke verschillen zien gebeuren: ineens kijkt je paard naar je en hij begrijpt je! Het is eindelijk gedaan met duwen en trekken aan je paard om hem te leiden of te laten stilstaan.
De 7 spelletjes liggen aan de basis van alles wat je met je paard wil doen, zowel op de grond als te paard. Zodra je paard jou en je beslissingen volledig vertrouwt, wordt hij kalmer en gewilliger. Hij stopt met zich te verzetten, of hij wordt minder angstig en meer geïnteresseerd in wat jij van hem vraagt… Kortom, hij wordt jouw perfecte partner!

Telkens je een probleem hebt met je paard, zegt Parelli: het gaat niet om... de trailer, het bokken, het schrikken, de sprong, de tonnen, de andere paarden, de wind, het zadel, het bit, het slaan, de kudde, de stal...  het gaat over de relatie! De relatie waarover we hier praten is die tussen een leider – jij – en een volger – jouw paard.

Word lid van de Parelli Savvy Club 

Wanneer je eenmaal bezig bent met het Parelli programma zijn de resultaten vaak verbluffend. Je horsemanship niveau gaat met sprongen vooruit, en je vindt steeds nieuwe uitdagingen.

De Parelli Savvy Club is speciaal opgericht om Parelli studenten wereldwijd op de hoogte te houden. Voor 19,95€ per maand (of 179,95€ als je ineens voor een jaar betaalt, dus 2 maanden gratis) word je lid en profiteer je van talloze voordelen! 

De Parelli Savvy Club is een ongekende manier van studeren en trainen. Alles wat je nodig hebt, vind je hier op één enkele website! Of je nu wil trainen voor de kampioenschappen of gewoon een gezellige wandeling wil kunnen maken, het Parelli programma is er om je dromen waar te maken! De site zorgt voor een duidelijke en eenvoudige structuur, zodat je alles stap voor stap leert met zoveel diepgang en bijkomende informatie als je wil.
Via de Savvy Club krijg je de informatie handig en gestructureerd op om het even welk digitaal medium, zelfs op je smartphone! Je kan je info dus gewoon met je mee nemen in de stal.

Elke maand ontvang je nieuwe informatie die voortbouwt op de vorige leerstof, waarbij er telkens dieper ingegaan wordt op één van de twaalf ‘touchstones’! Er zijn tal van waardevolle extra’s: artikels en filmpjes over de meest voorkomende paardenproblemen en hoe ze op te lossen, een archief boordevol video’s, een discussieforum, een maandelijks digitaal magazine en nog veel meer!

Bovendien profiteer je als lid van fikse kortingen op aankopen via de Parelli webshop, met een ruime keuze aan paardenmateriaal van de beste kwaliteit. 
Het loont dus de moeite om lid te worden! 

Maandelijks nieuwe informatie en inspiratie!


Nu meteen starten & lid worden:

1. Ga naar: https://members.parelli.com/ref/31/

2. Klik bovenaan op: "Start living your dream today", dan zie je de verschillende lidmaatschap opties "Savvy Membership Plans"  verschijnen. Sinds kort kan je rechtsonder de taal veranderen in "Dutch" en dan vertaalt Google Translate voor jou waar mogelijk naar het Nederlands. Maar vergeet niet: Parelli is niet enkel goed voor je Horsemanship, maar ook voor je kennis van de Engelse taal ;-)

3. Nu kan je je soort lidmaatschap kiezen: Savvy Member, Savvy Group Member of Savvy VIP Member. Tip: kies als nieuw lid voor "Savvy member". Je kan immers altijd nog upgraden indien gewenst - bv. wanneer je van plan zou zijn om ooit op cursus te gaan op één van de Parelli Campussen (USA), dan krijg je af en toe aanbiedingen bv. als Savvy VIP member: 1 cursus kopen, 1 gratis!

4. Als je bij het inloggen het vakje "referral code" tegenkomt, doe je mij een groot plezier als je bij het lid worden mijn doorverwijzingscode 31 invult! ALVAST BEDANKT :-) 

5. Tijdens het inschrijven op de site wordt er een kredietkaart nummer gevraagd. Op die manier betaal je naar keuze maandelijks of jaarlijks je ledenbijdrage. Kies je voor de maandelijkse bijdrage dan kan je je lidmaatschap ten allen tijde opzeggen; betaal je jaarlijks dan krijg je elk jaar 2 maanden gratis lidmaatschap. 

Wens je niet per kredietkaart te betalen maar liever per overschrijving, dat kan ook. Hiervoor neem je contact op met parelli@aleashop.be en dan zorgen wij dat je de betaalinfo (lidmaatschap enkel mogelijk per jaar) ontvangt.

Twijfel je toch of de Parelli Savvy Club iets voor jou is, mail of bel me gerust. Ik geef je graag bijkomende info! 

Kim Moeyersoms - GSM: +32478 67 47 89 - Contact - Webdesign by Regali