Les volgen

Paarden denken niet als mensen. Daarom hebben zoveel mensen problemen met paarden.

Als we echt een goede band willen met ons paard, veiliger willen samenwerken én tot betere prestaties komen, dan moeten wij mensen leren denken als een paard. Parelli Natural Horsemanship staat voor paarden trainen op een manier die voor het paard duidelijk te begrijpen is, waarbij wij als mens rekening houden met de natuur van het paard.

Parelli les volgen

Sinds 2010 ben ik officieel Parelli instructeur. Ondertussen 3* Licensed Parelli Professional betekent dat ik les geef On Line (grondwerk met het paard aan een touw) en Freestyle (rijden) en Liberty (spelen met je paard in vrijheid), individueel of groepslessen voor max. 6 studenten tegelijk.
Je kan bij mij les volgen met paard (pony) van ons, in dat geval vindt de les plaats in Merendree. Momenteel heb ik geen lespaarden om mee te rijden, maar mijn paarden kunnen je heel wat bijleren op de grond (Parelli On Line of Liberty). Ideaal voor als je met je eigen paard wil starten met grondwerk maar niet goed weet hoe eraan te beginnen. Bij Parelli maken we immers graag gebruik van het principe "paarden leren van mensen, mensen leren van paarden". Wil je graag je communicatie op de grond eens testen, dan ben je bij mijn kudde aan het juiste adres.  
Heb je een eigen paard, dan kom ik ook op verplaatsing lesgeven (verplaatsingskosten 0,35€/km). Je kiest dan zelf of je les wil te paard of ernaast (of een combinatie).   

Tarieven

- privéles: 40 €/uur
- les per 2: 30 €/u per deelnemer
- les per 3: 25 €/u per deelnemer
- les per 4-6: 20 €/u per deelnemer
Voor les met paard van mij komt er 5 €/uur bij.

Parelli kennismaking (groepsles op locatie naar keuze, duur 2 uur)

Ben je zelf Parelli-student en wil je graag bevriende paardenliefhebbers met Parelli laten kennismaken? Dat kan!
Organiseer op een locatie naar keuze een Parelli kennismakingsles en ik kom graag langs. Voorwaarden: min. 2 en max. 6 deelnemers met paard.
Theoretische intro, 7 games simulaties, daarna praktijkles met paard. Duur: 2 uur.
Kostprijs: 45€ per deelnemer + verplaatsingsvergoeding 0,35€/km vanuit Merendree.
Voor groepjes vanaf 3 personen voorzie ik voor de initiatiefnemer een compensatie voor het organiseren van de groepsles. Ben jij de contactpersoon voor de groep, dan krijg je van mij voor je eigen deelname aan de les een korting van 10€ per bijkomende deelnemer.
Na een Parelli kennismakingsles kan verder afgesproken worden voor privé of groepsles op regelmatige basis.
Samen trainen met andere Parelli-studenten is niet alleen plezant voor jezelf maar ook goed voor je paard! Je gaat veel sneller vooruitgang boeken want elk paard is anders.

Parelli lesdag / workshop

Zowel op de grond (On Line & Liberty) als te paard (Freestyle & Finesse) biedt het Parelli programma je een stap-voor-stap trainingsplan, maar deelnemen aan een lesdag zorgt ervoor dat je nóg sneller vooruit gaat dankzij persoonlijke coaching van de instructeur, extra informatie en héél veel inspiratie… 

Ben je met 4 of meer geïnteresseerden, informeer dan zeker naar de mogelijke data voor een halve of hele dag les op een locatie naar keuze.
Kostprijs lesdag (les theorie & praktijk van 10u tot 17u): 100€ per deelnemer + verplaatsingsvergoeding 0,35€/km vanuit Merendree.
Als compensatie voor het organiseren voorzie ik voor de initiatiefnemer van een lesdag een korting van 20€ per bijkomende deelnemer.

Voor lesdagen en meerdaagse cursussen werk ik vaak samen met Parelli instructeur Mieke Lannoo, op die manier kunnen we jullie een volledige Parelli cursus aanbieden: zowel theorie als praktijk met les in kleine groepjes van verschillende instructeurs, een echte aanrader!

Parelli op maat van de jeugd

Voor de jonge paardenliefhebbers verwijs ik graag door naar de lessen van Parelli instructeur Julie Verstraete, gespecialiseerd in Natural Horsemanship voor kinderen. Alle info op www.PonyConnect.be 

Parelli is zoveel méér dan paardrijden alleen, 
het is dat fascinerende partnerschap tussen mens en paard ontdekken!

Daardoor willen Parelli-studenten ook steeds maar bijleren
en de paard-mensrelatie met hun viervoeter verder verbeteren.

Horsemanship is alsof je samen met je paard een reis maakt: voor je het weet zit je samen op ongekende hoogten en doen jullie dingen die je nooit voor mogelijk had gehouden…

Als Pat het kan, dan kunnen wij het ook!

Het is Linda en Pat Parelli’s missie om de wereld beter te maken voor paarden en mensen, en dat willen ze doen door paardenliefhebbers wereldwijd te helpen door het aanleveren van informatie en inspiratie. Dankzij een gigantische collectie studiemateriaal ligt de weg naar succes met paarden voor iedereen open.
Oorspronkelijk waren er de verschillende ‘PNH Levels’, waarvan de eerste drie (respectievelijk Partnership, Harmony en Refinement) in pakketvorm te koop waren. Die zijn er nu nog steeds, alleen zijn de Levels ondertussen geëvolueerd en vernieuwd.
Als je wil kijken of Parelli iets voor jou is, of handige tips wil om veiliger met je paard om te gaan vanop de grond, dan start je best met het Parelli Level 1 On Line DVD-pakket
Parelli DVD's kan je rechtstreeks bestellen via Aleashop, in de winkel of via de webshop.

De nieuwe Savvy Club website bevat ALLE info van de DVD Savvy pakketten. Dus eigenlijk kan je sinds 2017 heel het studieprogramma online doorlopen zonder nog Level DVD's apart te moeten aankopen!

Om eens te weten hoe ver je staat in het programma kan je als het ware “auditie” doen: hiervoor zet je een video van maximum tien minuten per Savvy op YouTube, waarna je vanuit het Parelli hoofdkwartier in de USA persoonlijke feedback ontvangt. Wanneer je slaagt ontvang je een officieel Parelli certificaat en een gekleurde Savvy String.  

Het Parelli Natural Horsemanship programma levert je de ingrediënten en zelfs een aantal recepten voor beginners,
maar uiteindelijk bakt iedere paardenliefhebber een verschillend soort taart...


Kim & Kenzo, demo op 4Horses (mei 2010)

 

The Parelli Professionals Promise

Relationship First
I promise to put my relationship with you, my student, first.
And I promise to help you put the relationship with your horse first.
Rather than perfecting the task we will care more about
confidence, trust, motivation and willingness …as true horsemen do.

Four Savvys
I promise to help you become well-rounded in your savvy
both on the ground and riding;
to prepare you for success at every level –
to read your horse, understand his Horsenality and
develop your savvy skills OnLine, at Liberty, in FreeStyle and Finesse.

Never Ending Self-Improvement
I promise to inspire and support your quest for never ending self-improvement.
The Parelli Pathway and Savvy Club will guide you to success and
help you measure your progress every step of the way.

 Kim & Andes op het UK Parelli Center, Master Class (augustus 2009)

 

Algemene voorwaarden Parelli cursus / les

1) Verzekering: De organisator/instructeur is niet aansprakelijk voor iedere schade veroorzaakt aan derden, paarden en persoonlijke uitrusting. De deelnemer zorgt zelf voor een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering evenals een ongevallenverzekering (geldt ook bij het lenen van een paard). Aan te raden is om eigen paard te verzekeren.

2) Inentingen: Meegebrachte paarden moeten tegen Influenza ingeënt zijn, vrij van ziektes en recentelijk ontwormd (voor deelnemers met eigen paard). We raden ook sterk aan het paard te vaccineren tegen Rhinopneunomie.

3) Parelli materiaal: Het gebruik van Parelli materiaal voor een effectieve communicatie wordt sterk aangeraden. Effectieve communicatie zorgt voor meer veiligheid.

4) Hengsten: zijn niet toegelaten.

5) Jonge paarden: In de Parelli cursussen wordt niet gereden op onbeleerde paarden (paarden waarmee nog niet onder de man is gestapt, gedraafd en gegaloppeerd). Een cursus met alleen grondwerk kan dus wel met een jong paard. Neem contact op voor meer informatie.

6) Weersomstandigheden: Bij een cursus die buiten wordt gegeven, gaat de cursus ook bij ‘slecht’ weer gewoon door. Er wordt wel gezorgd voor een warme, droge ruimte voor eventueel theorie, simulaties en lunch.

7) Veiligheidshelm: Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm wordt zeer sterk aanbevolen. De instructeur zal dit nogmaals mondeling benadrukken en risicovolle situaties worden vermeden. De deelnemer weet dat hij of zij geen dingen van het paard zal vragen, waar het paard en/of ruiter niet aan toe is.  Je bent zelf verantwoordelijk voor de gevolgen bij het niet dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm.                

8) Fysieke gezondheid van zowel paard en ruiter moeten goed zijn om alle oefeningen te kunnen uitvoeren. De deelnemer verklaart hierbij dat het paard gezond is of geeft op het aanmeldingsformulier bijzonderheden en gebreken aan.

9) Risico’s: We raden onervaren ruiters niet aan om op weinig bereden of uitdagende paarden te rijden. De Parelli instructeur kan en mag de deelnemer adviseren om niet te rijden of om af te stappen.

10) Losse paarden: Het onbeheerd loslaten van paarden met of zonder hoefijzers, samen met andere paarden, is geheel op eigen risico.
 
11) Annulering door organisatie: De organisatie behoudt zich het recht voor om cursussen wegens omstandigheden te annuleren en/of te verplaatsen naar een andere datum. Bij annulering door de organisatie wordt het cursusgeld teruggestort.

12) Annulering door deelnemer: Bij annuleringen wordt altijd €20 administratiekosten in rekening gebracht. Wanneer de deelnemer de cursus tot 7 dagen voor aanvang annuleert, mag een andere deelnemer de plaats innemen en wordt het cursusgeld volledig terugbetaald. Bij annulering 3 dagen voor de cursus wordt het cursusgeld niet meer terugbetaald. Laat zo vroeg mogelijk weten wanneer je niet aan de cursus kan deelnemen.

Kim Moeyersoms - GSM: +32478 67 47 89 - Contact - Webdesign by Regali