The Big Strong Horse

(Fjord, ruin, ° 6 juni 1996)

Remy kwam bij ons als tweejarige, een slungelachtige jonge fjord die langzaam uitgroeide tot een stevig kaliber van 1m54.

Hoewel Remy al geleerd was in de koets en we er al wel even konden opzitten, heb ik hem een jaartje later zelf zadelmak gemaakt - onder het goedkeurend oog van mijn voormalige dressuurleraar Leo Vermeulen, ook al reed ik toen al jaren western in plaats van Engels. Maar rijkunst is rijkunst en Remy was een voorbeeldige leerling.

Later mocht Remy mee met Olivier naar Syntra Midden-Vlaanderen om het diploma Initiator Amerikaanse Rijkunst te halen. Voor de fun startten ze samen met Parelli Natural Horsemanship en na één "echte" les filmden ze ineens hun Level 1 auditie waarvoor ze met glans slaagden. Een paar maanden later haalden ze op dezelfde manier ook hun Level 2 FreeStyle.

Met een jarenlange trektochtervaring besloot Olivier in het voorjaar van 2006 eens mee te doen aan een TREC-competitie. Dat werd een succes en een paar maanden later volgde hun tweede wedstrijd: the 2006 TREC Europian Championships in Exmoor (onder Nederlandse vlag, zie foto rechts)! Sindsdien deden ze ook al twee keer mee aan het WK TREC, in 2008 in Frankrijk en in 2010 in Oostenrijk. In 2013 behaalde Remy brons op het Belgisch Kampioenschap TREC.

Sinds 2011 trekt Remy ook de aandacht met zijn origineel dinokapsel. Dankzij zijn spectaculaire look stond hij zelfs model voor de nieuwe Rock Werchter ruiterroute:

 

 

Kim Moeyersoms - GSM: +32478 67 47 89 - Contact - Webdesign by Regali